en functies voor vochtigheidsregeling

Zoals u waarschijnlijk al weet, zijn infraroodpanelen een energiezuinig alternatief voor meer traditionele vormen van verwarming. Ze kunnen een kosteneffectieve oplossing zijn voor een breed scala aan kamergroottes en kunnen in elke kamer van het huis worden gebruikt. Ze zijn ook eenvoudig te installeren met minimale verstoring en vereisen helemaal geen leidingwerk. Infraroodpanelen zijn ook erg populair in commerciële gebouwen, waar ze vaak worden gecombineerd met airconditioningsystemen om de efficiëntie te maximaliseren.

Infraroodverwarming is zeer energiezuinig, waarbij de panelen de infraroodstraling van zonlicht absorberen en gelijkmatig door de kamer verdelen. Als gevolg hiervan kost het gemiddelde paneel tussen de PS100 en PS200 per jaar om te gebruiken, waardoor u tot 60% op uw verwarmingskosten kunt besparen.

infraroodpanelen

Infrarood verwarming kan zowel aan de muur als aan het plafond worden gemonteerd voor een optimale warmteverdeling. Met een thermostaat regel je de temperatuur precies zoals jij het wilt.

In tegenstelling tot radiatoren, die convectie gebruiken om de lucht te verwarmen, verwarmen infraroodpanelen objecten en mensen rechtstreeks via stralingsverwarming. Dit maakt ze een veiligere en milieuvriendelijkere optie, omdat er geen verwarmde lucht verloren gaat door ventilatie. Infraroodgolven worden uitgezonden vanaf het oppervlak van het paneel en dringen diep door in de kamer, waardoor objecten zoals meubels, banken, tapijten en mensen worden opgewarmd.

Infraroodpanelen en functies voor vochtigheidsregeling

Er zijn twee soorten infrarood; dichtbij en veraf. Nabij-infrarood is zeer intens en kan onveilig zijn, maar ver-infrarood heeft een lange golflengte, een lage frequentie en geen zichtbaar licht, dus het is veilig in gebruik. Infraroodpanelen zenden ver-infrarood uit, dat door het lichaam wordt geabsorbeerd als rustgevende warmte.

Omdat infraroodpanelen de lucht niet verwarmen, helpen ze ook om een natuurlijk luchtvochtigheidsniveau te behouden. Dit is vooral gunstig voor mensen met een allergie, omdat het voorkomt dat huisstofmijten en andere allergenen in de lucht circuleren, zoals bij een radiatorsysteem het geval zou zijn. Infraroodpanelen drogen de lucht ook niet, wat een extra bonus is voor mensen die last hebben van luchtwegaandoeningen.

Infraroodpanelen kunnen in elke kamer worden geïnstalleerd, inclusief badkamers en keukens. Ze zijn ideaal voor vochtige ruimtes, omdat ze op de muren of het plafond kunnen worden geplaatst en niet dicht bij een muuroppervlak hoeven te worden geplaatst. Ze zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes zoals serres en kunnen omgaan met veel vocht, in tegenstelling tot sommige conventionele verwarmingsmethoden die in dergelijke omgevingen gevoelig kunnen zijn voor schade.

Omdat infraroodpanelen alleen ingeschakeld hoeven te worden als een kamer bezet is, vormen ze een efficiënt alternatief voor het verspillen van energie door een kamer verwarmd te houden, zelfs als er niemand aanwezig is. U kunt uw panelen uitschakelen met de wandschakelaar of bedienen via een slimme thermostaat of app om uw energieverbruik effectiever te beheren.

Infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in zowel rechthoekige als vierkante stijlen, afhankelijk van de grootte van uw ruimte. Een vierkant paneel is beter geschikt voor een kamer van gelijke grootte, terwijl een rechthoekig paneel ook voor kleinere ruimtes kan worden gebruikt. Sommige panelen zijn gemaakt met een witte afwerking, terwijl andere zwart of grijs zijn. Zorg ervoor dat u de details van elk product controleert voordat u beslist welk product het beste is voor uw eigendom.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *